У Луцьку на місці розстрілу політв’язнів має бути музей, – Ігор Гузь (ФОТО,ВІДЕО)

20.06.2017 / Новини

На думку народного депутата Ігоря  Гузя,  у Луцьку на території колишньої тюрми, на місці розстрілу українських політв’язнів має бути створений музей культурно-просвітницького меморіального комплексу.

З таким меседжем волинський нардеп та його помічник Сергій Годлевський виступили на брифінгу в парламенті.

Вони звернулися до керівництва держави із таким проханням, щоб спільно з Луцькою міськрадою, Волинською облрадою, громадськістю та Інститутом національної пам’яті реалізувати цей задум, – інформує прес-служба народного обранця.

«Ці події стали каталізатором. Волинська «Голгофа» повинна показати оці страшні сторінки української історії для всього людства Роботу потрібно розпочинати вже», – зазначив нардеп.

Краєзнавець Сергій Годлевський розповів, що розкопки здійснювали спеціалісти комунального підприємства Львівської облради «Доля». « Пошукові роботи тривають з 1989 року. Тільки тепер вдалося відшукати підтвердження тих страшних злочинів, які відбувалися 23-24 червня 1941 року. Наразі виявлено лише одне місце поховання. Саме на історії ми виховуємо наше майбутнє покоління. Саме завдяки відкриттю таких історичних фактів, ми можемо уберегтися від подібних трагедій.

Волинські нардеп та краєзнавець сподіваються на підтримку  такої ідеї у державних органів, Інституту національної пам’яті, обласної влади у створенні культурно-просвітницького меморіального комплексу в Луцьку.

До слова, минулого тижня на території колишньої Луцької тюрми знайдено останки розстріляних в’язнів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*