У Луцьку автівка збила письменника Володимира Лиса, – ЗМІ

25.09.2018 / Новини

Відомого українського письменника, журналіста і драматурга Володимира Лиса у Луцьку збила машина. Інцидент трапився на пішохідному переході на проспекті Волі.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Інцидент трапився ввечері 23 вересня, коли письменник повертався з Форуму видавців, який тривав у Львові.

На пішохідному переході поблизу гімназії №4 на великій швидкості його збив позашляховик. Зауважимо, що в цьому місці встановлені обмежувачі руху, а перехід додатково освітлюється.

В результаті наїзду позашляховика Володимир Лис отримав значні переломи, мінімум декілька тижнів він буде прикутий до ліжка та проходитиме стаціонарний курс лікування, після чого на чоловіка чекає процес реабілітації.

Довідково:

Володимир Лис — відомий український журналіст, прозаїк і драматург. Народився у 1950 році в селі Згорани на Волині.

У літературі дебютував як драматург, п’ять його п’єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. У 2007 році став переможцем Першого Всеукраїнського конкурсу радіоп’єс (за п’єсу “Полювання на брата”). Як прозаїк заявив про себе у 1985 році. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Володимира Лиса називають справжнім феноменом сучасності. Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова і глибоко народний письменник, з кожним новим романом Володимир Лис розкриває нові грані свого таланту. Перелік його нагород вражає: “Людина року”, кавалер ордена “За заслуги” III ступеня, автор “Найкращого роману десятиріччя” (за роман “Століття Якова”), володар численних премій конкурсу “Коронація слова”, “почесний громадянин Волині”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*