У Луцьку надійшли нові повідомлення про замінування установ міста

04.06.2019 / Новини

Впродовж 3-го червня до управління ДСНС у Волинській області надійшли повідомлення про замінування 49 об’єктів Луцька. Нові повідомлення про замінування бібліотеки на вулиці Шопена та дитячого садка на вулиці Кравчука надійшли вже 4 червня.

Загалом упродовж останніх трьох днів було зафіксовано 14 повідомлень про замінування 80 об’єктів на території міста Луцька.

Про це йшлося 4 червня під час брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області, присвяченому серії неправдивих повідомлень про замінування об’єктів на території Луцька, – передають Волинські новини.

Тимчасовий виконувач обов’язків керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак висловив велике сподівання, що вчора, 3 червня, був останній день, коли надходили повідомлення про замінування.

Проте, під час самого брифінгу керівнику вибухотехнічного відділу повідомили про нові замінування. Йдеться про бібліотеку на вулиці Шопена та дитячий садок на Кравчука.

«Ми не єдина область, яка з цим зіткнулася. Такі повідомлення про замінування надходили майже в усіх областях України», – наголосив Сергій Козак.

Він розповів, що в п’ятницю, 31 травня, до УДСНС надійшло повідомлення про замінування 10 об’єктів. Після цього було повідомлено СБУ, поліцію і виконувалися заходи з перевірки достовірності поданої інформації.

Загалом за минулі дні було зареєстровано 14 повідомлень про замінування 80 об’єктів на території Луцьку. У п’ятницю «замінували» 16 об’єктів, у суботу, 1 червня, – 6 об’єктів, у неділю, 2 червня, – 15 об’єктів і в понеділок, 3 червня, – 49 об’єктів.

Окрім того, за цей час по Україні було зафіксовано ще повідомлення про псевдозамінування 63 об’єктів у Черкаській, Запорізькій та Чернівецькій областях.

Водночас Сергій Козак пригадав, що за 12 місяців 2018 року в області було зареєстровано 3 повідомлення про замінування і в усіх випадках були встановлені особи, яких притягнуто до відповідальності.

За цей рік, окрім згаданих випадків, було п’ять подій псевдомінування і винні особи теж були встановлені та притягнуті до відповідальності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*