У Любомлі звучали пісні мовами нацменшин: хто представить ОТГ на обласному етапі конкурсу (ФОТО)

15.11.2019 / Новини

«Україна — мій дім» — перший етап фестивалю-конкурсу під такою назвою відбувся у Любомльському будинку школяра у четвер, 14 листопада.

Мета заходу — популяризація, збереження та відродження культури України та національних меншин, які її населяють, виявлення спільних джерел розвитку і підтримки культурних здобутків, збереження мови, культури національних меншин, ознайомлення з етнічною культурою і традиціями інших народів, виховання підростаючого покоління за народними звичаями.

Конкурс проводиться у номінаціях «Вокал» і «Хореографія».

Поборотися за звання найкращих зголосилися юні виконавці з різних куточків Любомльської ОТГ. Десять художніх номерів польською, французькою, англійською, білорускою мовами — і кожен з них по-своєму цікавий та індивідуальний.

Відтак, членів журі — завідуючу  КП «Методичний центр міської ради» Валентину Микитюк, директора будинку школяра Світлану Шваліковську і керівника зразкового духового  оркестру при Любомльській гімназії Олександр Шоцький чекав непростий вибір.

У підсумку у номінації «Хореографія» переміг єдиний колектив — «Золоті зернятка» (Куснищанський ЗЗСО).

В номінації «Вокал» треті місця посіли: Анастасія Сахарук (міський ЗЗСО № 2) та дует у складі Юлії Харченко та Анни Ткачук (ЗЗСО № 3), другі — колектив «Siedemki» (Куснищанський ЗЗСО), Анна Шевчик (ЗЗСО № 2) та Ольга Мариньоха (Бірківський ЗЗСО), перші — Анастасія Шалапута (Будинок школяра) та Олена Тимощук (гімназія).

Гран-прі дісталося Владиславі Савосюк (Будинок школяра). Саме вона представлятиме Любомльську ОТГ на обласному етапі конкурсу.

                            Владислава Савосюк
             Дует у складі Юлії Харченко та Анни Ткачук
                                Олена Тимощук
                         Ольга Мариньоха
                                     Анастасія Шалапута
                                Анна Шевчик
                          Анастасія Сахарук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*