У Любомлі вітали музейників (ФОТО)

21.05.2019 / Новини

Святкові урочистості з нагоди професійного свята відбулися в Любомльському краєзнавчому музеї.

Відкривав та вів захід директор музею Юрій Фініковський, – повідомляється на Facebook-сторінці музею.

У своєму виступі він ознайомив присутню аудиторію з діяльністю закладу, його історією, наголосив на важливості пошуку нового приміщення під музей, яке б дало змогу показати багаті колекції фондів.

З вітальними словами та подарунками музейний колектив прийшла привітати районна та місцева влада, керівники установ, підприємств та організацій, меценати, друзі та прихильники закладу.

Про роль музею для Любомльщини говорили у своєму виступі заступник голови Любомльської ОТГ з гуманітарних питань Олег Зламанюк, голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, помічник народного депутата Ігоря Гузя – Ігор Торба, заступник голови Любомльської районної ради Ганна Сачук, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спрадщини Володимир Дячук, працівники освіти краю Лариса Соломянюк, Василь Загура, Ігор Красицький, краєзнавець та колекціонер Микола Дзей, колишня очільниця музею Тетяна Зінчук, головний зберігач фондів, заслужений працівник культури України Олександр Остапюк, ряд благодійників та меценатів, гості заходу.

В рамках заходу музейні колекції поповнились окремими експонатами. Так, головний зберігач фондів Олександр Остапюк подарував колекцію монет XVI-XVIII ст., депутат Головненської ОТГ Іван Дігтярук – колекцію сучасних монет країн Європи, краєзнавець Микола Дзей – документи та фото 20-30-х рр.ХХ ст., колекціонери Олег Симошенко та Петро Шумило – предмети металопластики та археології тощо.

У рамках заходу відбулося відкриття виставки “Любомльський музей – хранитель історії краю”.

Окремих дарувальників та меценатів музею відмічено грамотами та подарунками.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*