У Любомлі відзначили 75 річницю визволення від фашистів

19.07.2019 / Новини

75 років тому 19 липня Любомльський район було звільнено від німецько-фашистських загарбників.  З цього приводу відбувся  тематичний захід та покладання квітів до  Обеліску Слави.

21 липня 1944 року закінчилася окупація, яка тривала понад три роки, із масовими розстрілами, вивезенням людей на каторгу, спаленням сіл, з приниженням і переслідуваннями – інформує прес-служба Любомльської РДА.

На Пагорбі Слави у Любомлі вшанувати визволителів зібралися представники влади, керівники установ, організацій,  представники трудових колективів, ветерани та місцеві жителі, які прийшли вклонитися усім, хто наближав таку жадану для народу перемогу та вшанування тих, хто віддав своє життя ради майбутнього.

Благочинний Любомльської округи  протоієрей, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Василь Мельничук та благочинний Любомльського району, настоятель храму Архистратига Михаїла, протоієрей Віктор Возняк провели молебень в знак пам’яті полеглих у роки Другої Світової війни, помолилися спільно з усіма присутніми за всіх Героїв та за нашу Україну.

На урочистому мітингу з нагоди визволення нашого краю до жителів міста звернулися: голова районної державної адміністрації Олександр Устименко, голова міської ради Роман Ющук, заступник голови районної ради Ганна Сачук та ветеран Андрій Олексійович Євтушок.

“Згадуємо про тих, хто мужньо і стійко боровся з ворогом на фронтах, у підпіллі, в національно-патріотичних формуваннях, трудився в тилу. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, які подарували нам право вільно жити на рідній землі”, – звернувся до присутніх голова районної державної адміністрації Олександр Устименко.

Учасники заходу вшанували усіх полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*