У Любомлі в медзакладі запрацював сучасний холтерівський монітор ЕКГ

06.09.2019 / Новини

В КНП ” Любомльське ТМО Любомльської районної ради” запрацював сучасний холтерівський монітор ЕКГ.

З метою покращення діагностики серцево-судинних захворювань у пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, у кабінеті функціональної діагностики в КНП ” Любомльське ТМО Любомльської районної ради” запрацював сучасний холтерівський монітор ЕКГ, – про це йдеться на сторінці установи в соцмережах.

Холтерівський (добовий) моніторинг ЕКГ потрібний для уточнення характеру і кількості порушень сердечного ритму, а також для виявлення ознак ішемічної хвороби серця впродовж 24-48 годин. Залежно від кількості епізодів порушень ритму за добу призначається відповідне лікування.

Якщо за добу констатовані всього декілька порушень, то ці показники знаходяться в межах норми і людина, ймовірно, здорова. У випадку кількох сотень або тисяч таких порушень — необхідне призначення відповідного лікування, від загальнозміцнюючої терапії до специфічного антиаритмічного лікування з наступним контролем проведеного лікування.

Окрім порушень ритму серця, добовий моніторинг ЕКГ дає можливість виявити покази до встановлення кардіостимулятора та проведення коронарографії (з метою уточнення наявності ішемічної хвороби серця та попередження інфаркту міокарду).

Перевагою моніторування ЕКГ перед стандартним є не тільки більш точна діагностика складних порушень ритму, але і значно більша інформативність при ішемічній хворобі серця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*