У Любомлі провели бліц-навчання для роботодавців щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

20.11.2019 / Новини

З нагоди відзначення міжнародного Дня людей з інвалідністю та з метою створення сприятливих умов для повної реалізації прав людей з обмеженими можливостями 19-го листопада в Любомльській районній філії Волинського ОЦЗ відбулося бліц-навчання для роботодавців з питання виконання нормативу робочих місць для працевлаштування та створення нових робочих місць для осіб з інвалідністю.

Звертаючись до присутніх, директор Любомльської районної філії Волинського ОЦЗ Юрій Ліпич зазначив, що правові принципи працевлаштування осіб з інвалідністю закріплені в низці законодавчих актів. Роботодавці мають створювати для працевлаштування таких людей робочі місця, забезпечувати ті умови праці, які відповідали б вимогам їх індивідуальних програм реабілітації, та надавати інші соціально-економічні гарантії, передбачені законодавством, – інформує служба зайнятості.

Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Любомльської районної філії Леся Матяшук проаналізувала стан звернень до служби зайнятості осіб з обмеженими можливостями, надання їм комплексу послуг. Вона звернула увагу на необхідності тісної співпраці з роботодавцями для пришвидшення трудової адаптації осіб з інвалідністю.

Начальник відділу по обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни, праці та потерпілих від наслідків аварії на САЕС Управління праці Любомльської РДА Тетяна Хомік інформувала про стан державного забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням, засобами пересування, протезування та спецвзуттям.

Про правові аспекти та відповідальність роботодавця за невиконання квоти щодо працевлаштування осіб з інвалідністю розповів присутнім начальник відділення Любомльського бюро правової допомоги Андрій Литвинюк. Також наголосив на необхідності дотримання додаткових гарантій захисту трудових прав працівників-інвалідів.

Під час бліц-навчання роботодавці, представники кадрових служб підприємств, організацій та установ мали можливість обговорити актуальні моменти, що стосуються працевлаштування осіб з інвалідністю , отримали відповіді на питання.

1 Коментар У Любомлі провели бліц-навчання для роботодавців щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*