У Любомлі презентували нову збірку віршів Юлії Хвас (ФОТО)

04.03.2020 / Новини

Учора, 3 березня, у Всесвітній день письменника в Любомльській публічній бібліотеці відбулося “Поетичне чаювання: презентація нової збірки віршів Юлії Хвас “Вікна горища”.

Ведуча заходу – бібліотекар Світлана Семерей. Серед запрошених гостей — представники місцевої влади, журналісти, художники, автори книг, вчителі, бібліотекарі, музейні працівники та просто інтелігентні жителі нашого міста, прихильники поетичного слова та творчості Юлії зокрема.

Світлана Семерей під час зустрічі однодумців за чашкою чаю коротко розповіла про особливості світу письменства, видані раніше книги Юлії Хвас та інші окремі її здобутки у літературній сфері.


“Всі присутні мали змогу долучитися до змістовної розмови про мистецтво поезії, поспілкуватися з авторкою про теми нової, третьої власної збірки, заглибитись у метафоричні сенси та відчути серцем поетичні ритми.

Бо, окрім розповідей про створення книжки, звучали і вірші Юлії Хвас в авторському виконанні. А також було багато щирих усмішок, обіймів, квітів, солодощів, дружніх і доброзичливих відгуків, що яскраво доповнило атмосферу свята”, – йдеться на сторінці книгозбірні.

Почитати книжку можна в Любомльській публічній бібліотеці. Придбати — безпосередньо в авторки.

«ВІКНА ГОРИЩА» – це третя книжка віршів Юлії ХВАС (раніше видані «Поділюся кольором із квітами» – 2007 р. і «Рукостискання речень» — 2015 р.). Поетеса друкується у періодичних літературних виданнях, колективних збірниках, також є редактором і упорядницею літературно-мистецького альманаху «Променади Любомля», веде секцію «літературна творчість» у Любомльській філії МАН.

Назва книжки – символізує загадкову ауру багатозначності тих важливих речей, які мають здатність перетворювати будні у романтично-міфічну історію. Авторка запрошує у внутрішній простір деталізованих фантазій, метафоричних мотивів, які є своєрідними острівцями її світоглядного одкровення серед бурхливих подій сучасності та довірливих розмов про потаємне. Збірка «Вікна горища» вийшла у видавництві «Твердиня» за фінансової підтримки Експертної ради з питань видавничої справи Волинської ОДА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*