У Любомлі обговорили фініш навчального року та ЗНО

21.05.2020 / Новини

На нараді в голови Любомльської РДА Ігоря Оксенчука обговорили ключові питання завершення  2019-2020  навчального року та проведення  ЗНО 2020.

Про це повідомляє сайт установи.

Як повідомила завідувач сектору  освіти  РДА Анастасія Савош, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією поширення коронавірусної інфекції, що склалася в Україні  в  загальноосвітніх закладах  району організований освітній процес в умовах дистанційного навчання  з урахуванням матеріально-технічних можливостей закладів освіти.

Також вона наголосила, що питання виконання освітньої програми, навчального плану є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти згідно з чинним законодавством.

Міністерство освіти і науки України рекомендує у закладах загальної середньої освіти завершити освітній процес до кінця травня, а навчальний рік не пізніше 1 липня.

Відповідно до рекомендацій МОН, всі учні повинні бути переведені до наступного класу, отримати свідоцтва досягнень, табелі успішності, а випускники 9 та 11 класів — документи про освіту.

В Уряді рекомендують на початку 2020-2021 навчального року в 2-11-х класах провести вхідне оцінювання, за результатами якого можна буде здійснити планування подальшої роботи із систематизації, узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що вивчався учнями дистанційно.

Після завершення навчання учням 1-8, 10 класів, які будуть продовжувати навчання в тому самому закладі освіти, доречно надіслати копії свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень електронною поштою. Оригінали краще вручити на початку наступного навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. З урахуванням дотримання протиепідеміологічних вимог керівникам шкіл необхідно розробити і затвердити графіки видачі випускникам 9 класів свідоцтв про здобуття базової середньої освіти.

Також було розглянуто питання щодо проведення ЗНО-2020.

Як зазначила Анастасія Савош, терміни проведення оцінювання залежить від завершення карантину. Попередньо розглядається два сценарії проведення ЗНО:

  • 25 червня по 17 липня — основна сесія, з 28 липня по 11 серпня — додаткова;
  • 17 серпня по 4 вересня — основна сесія, 22 вересня по 6 жовтня — додаткова.

Пунктами проведення  основної сесії ЗНО 2020  в районі визначені  Любомльський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 — районна гімназія імені Наталії Ужвій»  та Любомльський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 згідно розподілу Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО). Пробне ЗНО проводитиметься на  базі  Любомльського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3.      До процесу проведення ЗНО залучені працівники навчальних закладів   з Любомльської, Вишнівської, Головненської об’єднаних територіальних громад та Згоранської ЗОШ.  Усі пройшли відповідне навчання та готові працювати згідно розподілу. В повній кількості  згідно  реєстрації участь у ЗНО беруть учні Любомльського і Шацького районів та студенти Любомльського професійного ліцею.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*