Представники Любомльської ОТГ висаджували ліс (ФОТО)

17.04.2019 / Новини

У вівторок, 16 квітня, зібрались голови, старости та працівники громад на території лісових масивів ДП “Любомльський лісгосп”, щоб долучитись до завершальної у цьому році акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” та  зробити свій вклад в історію творення лісу.

Усі разом заліснили ділянку суцільного зрубу, – інформує прес-служба Любомльського лісгоспу.

Під час лісокультурного заходу учасники мали чудову нагоду ознайомитись із клопітким, тривалим і нелегким процесом – відновлення та створення нових насаджень на усіх лісосіках, плекання лісових культур різного віку, доглядів за ними, рубками у молодняках, побачили підготовлену площу тимчасового розсадника, де вирощуватимуться сіянці сосни для наступного сезону. Увесь комплекс та об’єм цих робіт за усіма канонами та правилами лісогосподарської діяльності демонструвала показово довколишня територія, куди були запрошені гості.

На цьому наголосив директор Любомльського держлісгоспу Володимир Туревич:

“Ми зібралися на суцільно-санітарній рубці, яка була відведена внаслідок ураження короїдом. Поряд – насадження 2004 року, їм 15 років, тут уже проводились рубки догляду. Ще через років 15 сподіватимемося, що тут ростиме гарний ліс, як оцей стиглий, що росте поруч. Через дорогу ви бачите культури 2015 року, їм на сьогодні 4 роки. А углиб лісу є лісовий розсадник, посів у якому ми ще відклали, чекаючи теплої погоди. На ділянці будемо садити в основному сосну, але разом із тим вводити листяні породи – березу і дуб червоний. Адже, враховуючи те, що перед тим соснові насадження тут почали сохнути, отже умови були не надто сприятливі, ми створимо кулісу листяних порід, очікуючи, що сосна тут надалі не буде вражатися шкідником. Окрім того ще посадимо модрину і горобину чорноплідну, створюючи так звані ремізи – це плодоносні дерева та кущі для живлення та схову птахів і тварин. Такий різнобарвний ліс тут має бути”.

Учасниками акції також стали – директор із сусіднього Прибузького лісгоспу Володимир Корецький разом із очільниками і представниками ОТГ, на чиїй території знаходяться ліси цього держлісгоспу.

Деякі учасники щиро зізнавались, що вперше садять ліс, втім у деяких уже є кількаразовий досвід у цьому. На радість усім під час акції пішов рясний дощ, щедро поливши ділянку із новими лісовими культурами.

Фото – з  Facebook-сторінки Любомльської міської ОТГ.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*