У Любомльському будинку школяра відбувся день відкритих дверей

20.09.2019 / Новини, Статті

У вівторок, 17 вересня, у форматі цікавих презентацій гуртків, що поєднувались із рухливими й інтелектуальними іграми та дитячими виступами, у Любомльському в будинку школяра відбувся день відкритих дверей.

Після вступного вокального номера першокласників із вітальним словом до гостей, серед яких були і діти, і їхні батьки, звернулася директор знаного у нашому краї позашкільного закладу Світлана Шваліковська.

                       Вступний вокальний номер у виконанні першокласників

Вона зазначила, що Будинок школяра є осередком дитячого натхнення та успіхів, у його стінах збирається обдарована молодь, аби розвивати власні таланти та вміння.

Важливо, що в цьому році Будинок школяра міста Любомль, поряд із Ковельським, посів почесне третє місце в області за числом перемог у різноманітних обласних та Всеукраїнських конкурсах, згідно з підсумками Волинського державного центру естетичного виховання. Як зауважила очільниця закладу Світлана Василівна, така висока оцінка – результат роботи дітей і педагогів.

                          Виступає директор Будинку школяра Світлана Шваліковська

Нагадаємо, що під керівництвом мудрих наставників у Будинку школяра постійно діють такі гуртки: зразкова театральна студія «Шанс» (керівник – Марія Козачук), народна студія образотворчого мистецтва «Етюд»(керівник – Оксана Богута), зразкова студія «Чарівна соломка»(керівник – Олена Тимощук),музичні гуртки: вокальний – «Перлинка» (керівник – Світлана Купира),  й духової музики(керівник – Олександр Шоцький),рукодільні: «Мистецтво нашого народу», «Макраме» (керівник – Ніна Ничая), «Іграшки-сувеніри» (керівник – Ірина Савич), «Юні квітникарі», «Бісеринка»(керівник – Любов Солом’янюк), пізнавальні: «Учнівське лісництво», «Перші кроки в англійській мові»(керівник – Наталія Савош).

Під час розважальної програми культорганізатор і ведуча Наталія Савош запросила наймолодших учасників – дітей, які вперше стають вихованцями позашкільного закладу – дати «клятву Будинку школяра». Після обіцянки бути дружніми, веселими і життєрадісними, досягати успіху і перемог, дітлахи отримали спеціальні емблеми і стали «повноправними» гуртківцями.

                                   Ведуча Наталія Савош посвячує у гуртківці першокласників

Вміло й переконливо керівники презентували власне гурткову діяльність. Окрім розповідей про основні напрями роботи, кожен із наставників провів із дітьми захопливу гру. Керівник вокального гуртка «Перлинка» Світлана Купира залучила учасників свята до активної гри-співанки «Полювання на лева». А її вихованці-вокалісти артистично представили свій гурток жартівливою піснею.

                                    Вихованці вокального гуртка “Перлинка”

Про особливий вид рукоділля – вузликове плетіння – розповіла керівник гуртків «Макраме» та «Мистецтво нашого народу» Ніна Ничая. Вона запропонувала гру з клубком ниток «Павутинка дружби».

                   Гру Павутинка дружби проводить керівник гуртка Макраме Ніна Ничая

Гуртки малювання та «Іграшки-сувеніри» представила їхній керівник Ірина Савич. Вона ж звернулася до дітей із гумористичними запитаннями-завданнями. Керівник гуртків «Бісеринка» та «Юні квітникарі» Любов Солом’янюк повідомила, що саме виготовляє з учнями на заняттях і здійснила з дітьми казкову гру-подорож «Пелюсточка».

                         Гру Пелюсточка проводить Любов Солом’янок

Керівник зразкової студії Олена Тимощук «Чарівна соломка» повідомила, що різноманітні роботи – картини з квітами, грибами, ягодами, які розміщені на стінах і вітринах у її кабінеті, гуртківці виконують у техніці «аплікація». Під час своєї презентації вона запропонувала дітям гру на розвиток уважності – «Світлофор».

Керівник зразкової театральної студії «Шанс» Марія Козачук у короткому, але змістовному виступі зауважила, що театральне мистецтво – це вміння, яке поєднує в собі різні види майстерності. Учні, які ходять на драматичний гурток, уміють і співати, і танцювати, і грати на музичних інструментах. Яскравим підтвердженням цього став розкішний виступ юних учасників театральної студії, які, мов справжні актори, віддавали глядачам свою позитивну енергію.

                  На сцені – вихованці зразкової театральної студії Шанс

Марія Іванівна провела атмосферну гру під назвою «Міміка і жест»,

                  Юна вихованка Будинку школяра виконує завдання гри Міміка і жест

Промовистим завершальним акордом дружнього свята стало спільне виконання урочистого «Гімну Будинку школяра».

Приходьте і записуйтесь на заняття, дорогі діти!

У щедрому і багатому на гуртки Будинку школяра кожен, безсумнівно, може знайти себе!

Юлія ХВАС

    Учасники заходу виконують Гімн Будинку школяра під керівництвом Світлани Купири 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*