У “Лісовій пісні” чекають відпочивальників на новорічно-різдвяні свята (фото)

08.12.2016 / Новини

На Волині – справжня зима. Сніжок припорошує ліси та поля, міста і села, мороз сковує водойми.

А Шацькі озера застигли просто у неймовірній красі! Саме тут, у царстві розкішної природи, розкинувся санаторій «Лісова пісня», пише журналістка Наталка Кравчук на сторінках видання “Вісник і К”.

Сюди їдуть з Білорусі та Польщі

Зимовий сезон – важкий для багатьох оздоровниць України. Бо люди звикли до відпочинку, зокрема санаторного, влітку чи теплі місяці осені. Раніше у холодну пору забезпечував такі заклади відпочивальниками соцстрах. Нині ж працюючим «профілактичні» путівки не видають. Один за одним, не витримуючи конкуренції, почали закриватися по Україні санаторії. Тож за кожного клієнта між тими, хто вистояв, справжня боротьба. Аби привабити відпочивальників, збільшують кількість послуг, покращують інфраструктуру, закуповують сучасне медичне обладнання. І «Лісова пісня» тут має чим пишатися.

Відколи санаторій працює, а минуло вже 45 років, на оздоровлення та лікування він прийняв десятки тисяч людей. Його за ефективні методи лікування полюбили чорнобильці та хворі, які перенесли інфаркти й інсульти. Порятунок у «Лісовій пісні» для себе знайшли ті, в кого хворі суглоби, і хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом, органами дихання, центральною та периферичною нервовою системою, хребтом та шкірою… Тож не дивно, що у село Гаївка Шацького району, де розташована оздоровниця, їдуть відпочивальники не лише з різних куточків Волині, сусідніх Рівненщини та Львівщини, а й з Київщини, Чернігівщини, Луганщини, навіть Білорусі та Польщі! Хто вперше потрапив сюди на лікування, обов’язково везе додому гарний відгук і наступного року повертається уже зі знайомими. Навіть ті, хто звик мандрувати по «великих закордонах», бодай тиждень-два в рік стараються викроїти на казковий відпочинок у «Лісовій пісні».

– Ще років п’ять тому більшість наших відпочивальників влітку за першочергове завдання ставила відпочити. Сьогодні клієнт дуже змінився. Кожен прагне з максимальною користю використати час, проведений у нас: сумлінно обстежуються, ходять на процедури, а хтось уже спеціально їде заради наших лікарів, – розповідає заступник директора з медичної частини, заслужений лікар України Руслана Дибель.

Санаторій «Лісова пісня» має сертифікат ISO-2009. А це неабияке визнання у міжнародній площині. Тут працює три реабілітаційні відділення: кардіологічна реабілітація (для хворих, які перенесли інфаркт міокарда, мають стенокардію або гіпертонічну хворобу, або перенесли операції на коронарних судинах і серці), церебро-васкулярна реабілітація (в першу чергу для хворих, які перенесли інсульт), а також реабілітація із захворюваннями та пошкодженнями опорно-рухового апарату (де перебувають хворі після оперативного втручання на суглобах та з проблемами хребта). Цікаво, що люди, які тут оздоровлюються, мають можливість отримати на весь період перебування оплачуваний лікарняний. І цим оздоровниця відрізняється від багатьох інших подібних закладів.

Грязьове родовище і сон на вуликах

«Лісова пісня» – єдиний санаторій на Волині, який може похвалитися повноцінним «грязьовим» відділенням. Адже грязі тут використовують не привізні, а тутешні!

– Ми маємо своє родовище, обстежене одеським інститутом курортології, – пишається директор санаторію «Лісова пісня» Віктор Карпук. – Наші грязі місцеві, добуваються у Шацькому районі. Мають гарну лікувальну активність при захворюваннях хребта і суглобів, при хронічному холециститі. Це наше ноу-хау, підтверджене сертифікатами.

Керівництво наголошує, що сьогодні старається максимум коштів вкладати у лікувальну базу, бо ж люди у «Лісову пісню» їдуть передусім по здоров’я. Медперсонал демонструє найрізноманітнішу діагностичну та лікувальну апаратуру, якою оснащена сьогодні далеко не кожна лікарня. Це і сучасна апаратура для озонотерапії (зокрема, дуже помічна при захворюваннях серцево-судинної системи та цукровому діабеті), і установки для активної та пасивної розробки суглобів, ударно-хвильова терапія, лімфодренаж, лазеро- та магнітотерапія, що мають безліч показів для застосувань (для лікування церебрального паралічу, різноманітних захворюваннях хребта, покращення крово- та лімфообігу, при артритах та артрозах, навіть трофічних виразках). Тут є соляна шахта (спелеокамера) для алергіків та кабінет підводного витяжіння хребта для хворих із серйозними проблемами опорно-рухового апарату. А водних процедур стільки, що всі відразу важко запам’ятати: підводний душ-масаж, сірководневі ванни (для хворих суглобів та при серцево-судинних захворюваннях), сухі вуглекислі ванни (для покращення мозкового кровообігу та серця), фітованни для зміцнення імунітету та нервової системи, й навіть спеціально розроблені – для хворих на псоріаз!

– Ми не стоїмо на місці, закуповуємо апаратуру, вводимо нові методи лікування, – розповідає Руслана Дибель. – Не так давно почали застосовувати апітерапію. І йдеться не лише про використання меду та продуктів бджільництва – ми відкрили три будиночки з лежаками, де є сон на вуликах. У першу чергу корисно тим, хто має певні психологічні розлади, поганий сон, синдром швидкої втоми. Також така процедура гарно підходить пацієнтам із серцевими захворюваннями. У них тиск знижується, припиняються напади стенокардії.

При лікуванні хворих з проблемами шлунково-кишкового тракту в «Лісовій пісні» використовують моршинську мінеральну воду (ропу). А ще тут працюють над інвестиційними проектами, аби добудувати свою мрію – басейн, що наповнюватиметься озерною водою, яка багата на гліцерин та срібло. Це була би справжня інновація.

***

Попереду – новорічно-різдвяні свята. Їх колектив «Лісової пісні» чекає з нетерпінням. Уже готують костюми для відпочивальників на традиційний бал-маскарад, складають сценарій. Обіцяють у новорічну ніч різноманітні конкурси та розваги, а також живу музику. А 1 січня на пляжі – вогнище, купання моржів, катання на конях і, якщо вдасться добрий мороз, традиційне українське катання на жердинах. А ще гостей пригощатимуть смачною юшкою та цілющими фіточаями, сировину для яких працівники оздоровниці все літо заготовляли у Шацькому національному природному парку й інших екологічно чистих зонах Волині. Тож хто ще не встиг забронювати комфортабельні номери для зимового відпочинку – поспішайте!

1 Коментар У “Лісовій пісні” чекають відпочивальників на новорічно-різдвяні свята (фото)

  1. На вас чекають старі поламані номери, з непрацюючими душовими кабінками та пролежавшами від 40-ка літньої давності матрасами ліжечка…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*