У лісах Любомльщини проклали понад 100 метрів автошляхів

04.04.2017 / Новини

Пріоритетним напрямком діяльності лісівників Волині є поліпшення лісової інфраструктури, а саме будівництво лісових доріг.

Добротні автошляхи у лісових масивах сприяють розвитку регіону і важливу роль у веденні лісового господарства. Торік у волинських лісах збудували понад 100 кілометрів автошляхів з грунтовим та щебеневим покриттям, з них у Любомльськомку районі – майже 10 кілометрів.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

У Любомльському держлісгоспі, з поміж інших лісогосподарських робіт, приділяють особливу увагу будівництву лісових доріг. Адже автошляхи – це розвиток територій, – переконаний директор Любомльського держлісгоспу Сергій Боярчук.

Будівельний матеріал для доріг використовують різноманітний: пісок, грунт, піщано-гравійна чи щебенева суміш. Де є необхідність – розширюють просіку, осушують, встановлюють відповідні знаки, наглядну агітацію.

Новозбудована дорога у Головненському лісництві, яка сполучає через ліс села Городно та Масловець, має давню історію, каже лісничий Сергій Бліндарук.

Окрасою лісових доріг є рекреаційні пункти, які спорудили лісівники. Всіх приваблює обгороджене обійстя, вимощене дерев’яною бруківкою.

У цьому році в Любомльському держлісгоспі планують збудувати більше 10 кілометрів лісових доріг. Вони мають забезпечити безперебійний процес лісокористування, відновлення та охорони лісу, а також з’єднають населені пункти.

1 Коментар У лісах Любомльщини проклали понад 100 метрів автошляхів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*