У ландшафтному заказнику «Згоранські озера» здійснювали незаконну порубку дерев

14.04.2020 / Новини

За орієнтуванням прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури на території природно-заповідного фонду – у ландшафтному заказнику «Згоранські озера» працівники поліції виявили незаконну порубку дерев на площі понад 1000 м².

Відомості про незаконну порубку лісу на території природно-заповідного фонду внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тривають слідчі дії. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Волині.

За процесуального керівництва прокурорів Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури правоохоронці на території Горохівського району також зупинили вантажний автомобіль, який перевозив пиловник сосни. Документи про походження деревини викликали у поліцейських обґрунтовані сумніви щодо їх достовірності.

І деревина, і автомобіль вилучені. Вирішується питання про накладення на них арешту. Триває досудове розслідування.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 246 КК України за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що заподіяли істотну шкоду, передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

Покарання ж за незаконну ж порубку лісу на території природно-заповідного фонду, згідно із санкцією ч. 3 ст. 246 КК України, – до п’яти років позбавлення волі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*