У Крушинці освятили новий храм (фото)

28.12.2016 / Новини

Луцький і Волинський Михаїл у Крушенці освятив нову церкву на честь апостолів Петра і Павла й очолив у ній Божественну Літургію.

Про це інформує Волинська Єпархія Київського Патріархату у Facebook.

Раніше тут ніколи не було храму. Крушинчани належили до парафії Святої Трійці в селищі Головне. Три роки тому на зборах громади вирішено будувати свій Божий дім Української Церкви. 14 липня 2013 року єпископ Володимир-Волинський Матфей із благословіння єпархіального архієрея відслужив чин заснування храму та поставлення хреста.

Виголошуючи проповідь у день освячення спорудженої церкви, високопреосвященний назвав важливою подією у житті села появу святині. Адже це свідчить про духовний розвиток.

«Наше життя – у Бозі», – наголосив митрополит. Також архіпастир із задоволенням зазначив: нині ми маємо храм у своєму селі, храм своєї православної батьківської віри, храм, у якому звершується молитва зрозумілою нам українською мовою. Усвідомлення цього наповнює душу радістю і впевненістю в майбутньому.

У Богослужінні взяв участь голова райради Микола Сушик. На завершення свята вручено високу церковну відзнаку Миколі Романюку, вихідцеві з цього села, який проживає у Дніпрі. Саме він став ініціатором побудови церкви Київського Патріархату на малій батьківщині. Традиційно благословенні грамоти отримали жертводавці та люди, які будували храм.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*