У Кропивниках відсвяткували День села (ФОТО)

11.05.2017 / Новини

Цьогоріч також після вшанування пам’яті своїх героїв надвечер зібралася галаслива юрба у місцевому клубі.

Людей назбиралося – ніде яблуку впасти. Молодь сюди навіть з райцентру приїхала, незважаючи на те, що від самого Шацька дорога – кам’янка, – пише газета “Волинь-нова”.

На свято прибули й представники районної влади, які передали вази для недавно обладнаного приміщення під богослужіння.

За традицією, на святі відзначали найактивніших жителів села. Найстаршій жительці Ірині Шепелі – 90 років, а наймолодша – Софія Дикса, їй всього 5 місяців. Кращою садибою села є подвір’я подружжя Ігоря та Світлани Сухецьких. А от кращим господарем визнали 85-річного Артема Сухецького, який разом з дружиною обробляють майже 5 га землі, має коня та 3 корови, а минулоріч здав на молокозавод аж 3 тони молока.

У номінації «Ветеран праці» відзначено Пелагію Сидорук, яка понад 20-ть років пропрацювала в колгоспі дояркою. На жаль, в селі вже не залишилося тих, хто воював проти фашистської навали, тому подарунки передали вдовам ветеранів Великої Вітчизняної війни: Ірині Шепелі, Елизаветі Штандер, двом Євдокіям Борсук, Надії Сухецькій, Надії Короць. Не забули і про сьогоднішніх героїв, а відзначили трьох чоловіків, які брали участь у бойових діях в зоні АТО: Павла Марка, Віктора Данилевича, Миколу Свіржевського.

Цього дня зі сцени лунали пісні та вірші у виконані юних сільських артистів Людмили Демчук, Анастасії Короць, Соломії Сидорук, Василя Марка, Іванни Карасюк. Почесну місію – розділити між гостями коровай – доручили жителю села Степанові Шепелюку.

Довідково:

Кропивники – одна з крайніх точок Шацького району. Місцина неординарна. Дослідники кажуть, що назвали село тому, що тут росте багато кропиви. Населення – близько трьохсот людей. Ошатні хатинки, прибрані двори, працьовиті люди.

В селі є клуб, бібліотека, медпункт. Недавно в приміщенні старої школи облаштували капличку для богослужінь. Тут корів пасуть на скутерах, але віддають перевагу домашньому хлібу. Завжди дружні, на справах показують, що таке взаємопідтримка та взаємовиручка. Лише тут 70-річна господиня сама оре плугом, а господарі досі виганяють корів на ранки. Найбільша розвага чоловіків у вихідні – тринька біля магазину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*