У Казахстані жінка народила двох дітей з різницею у два місяці

18.08.2019 / Новини

Перша дитина народилася 24 травня на терміні 25 тижнів. Друге немовля з’явилося на світ 9 серпня шляхом кесаревого розтину.

У Казахстані мешканка міста Уральськ народила двох дітей з різницею у два місяці. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я Казахстану на своїй сторінці у Facebook у суботу, 17 серпня – передає Кореспондент.

“У перинатальному центрі Уральська стався унікальний випадок. 29-річна Лілія Коновалова народила двох дітей з різницею у два місяці. Дочка Лілії народилася на терміні 25 тижнів, а через два місяці і 16 днів народився й довгоочікуваний синочок”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснили медики, це сталося через те, що в жінки подвійна матка.

В інформації уточнюється, що перша дитина, вага якої становить 850 г, а зріст 42 см, народилася 24 травня на терміні 25 тижнів. Друге немовля з’явилося на світ 9 серпня шляхом кесаревого розтину, вага дитини дорівнювала 2,9 кг, зріст – 50 см.

За словами заступника глави обласного перинатального центру Есета Ераліна, подібне трапляється вкрай рідко. Згідно зі статистичними даними, шанси на народження живої дитини дорівнюють одному на 50 млн. У цьому випадку завдяки професіоналізму медиків все закінчилося добре.

Лілія Коновалова у свою чергу розповіла, що вагітність протікала дуже важко. Лікарі рекомендували жінці виходити з дому якомога рідше і дотримуватися постільного режиму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*