У Кабміні повідомили, як відзначатимуть День Незалежності

15.08.2019 / Новини

 У Києві 24-го серпня влаштують мистецьку акцію та вшанують борців за Незалежність,  військового параду не буде.

Згідно з розпорядженням Кабміну, святкування річниці незалежності розпочнеться 23 серпня – у Києві та інших містах відбудеться офіційна церемонія підняття державного прапора. Піднімуть стяг і на Софійській площі у центрі столиці — пише Українська правда. 

Сам же День Незалежності розпочнеться з офіційних урочистостей за участю представників влади, іноземних держав, духівництва та громадськості.

Також відбудеться вшанування пам’яті борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників АТО.

У Львові у День Незалежності проведуть музичне свято “Українська пісня/UkrainianSongProject”.

Окрім того, заплановане проведення інформаційних та освітніх заходів на тему історії українського державотворення.

У закордонних представництвах України також плануються урочисті заходи, у тому числі за участю української діаспори.

На початку липня Володимир Зеленський заявив, що вирішив скасувати військовий парад до Дня Незалежності, а зекономлені кошти спрямувати на премії для військових.

Військові паради у різних формах на День Незалежності відбувались починаючи з 2001 року. Іноді за участю військової техніки, іноді – без. У деякі роки Хрещатиком крокували лише військові музиканти.

Проте, лише президент-утікач Віктор Янукович повністю відмовився від проведення військових парадів у 2011-2013 роках. Таке рішення від аргументував наміром спрямувати кошти на соціальних захист населення.

П’ятий президент Петро Порошенко відновив проведення параду на День Незалежності. А минулорічний парад став найбільшим за роки незалежності. Участь в ньому вперше взяли жінки-військовослужбовці та армійська авіація.

Нагадуємо:

  • На початку липня Зеленський заявив, що скасував парад до Дня Незалежності, а гроші, які традиційно витрачали на його проведення, спрямують на премії військовим. Президент говорив про суму у  300 мільйонів гривень.
  • Ідею виплати премій військовим підтримав прем’єр Володимир Гройсман. Проте, закликав не відмовлятись від проведення військового параду, а знайти альтернативні джерела фінансування.
  • У Міноборони станом на 1 серпня заявили, що ще невідома сума виплат військовим до Дня Незалежності.
  • Після скасування параду Зеленським, Офіс Президента представив новий формат святкування Дня Незалежності. Пропонували відзначати маршем ветеранів, хвилиною мовчання та музичним флешмобом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*