У Кабміні не знають кількість одержувачів субсидій

24.09.2018 / Новини

В уряді не знають, яка частина з 2,5 млн домогосподарств, які отримували субсидії раніше, виявить бажання їх відновити.

Про це повідомляє “Дзеркало тижня”.

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталія Музиченка, в неопалювальний період субсидії отримують 3,2 млн домогосподарств. Деяким субсидії були перепризначені автоматично, частина звернулася за ними вже за новими правилами, починаючи з травня. Яка частина з 2,5 млн домогосподарств, які отримували субсидії раніше, виявить бажання їх відновити, в уряді не знають.

“Точну кількість ми дізнаємося в листопаді-грудні цього року, коли громадяни зіставлять суми оплати за житлово-комунальні послуги та свою спроможність їх оплачувати”, — сказав Музиченко.

Крім того посадовець зазначив, що зараз механізм надання субсидій не гарантує отримання в повному обсязі цих коштів з держбюджету конкретним постачальником послуг.

“Це питання адресного підходу до фінансування відповідних субсидій. Якщо ми говоримо про монетизацію на рівні споживача послуг, і держава буде надавати відповідну підтримку в готівковій формі, то виникає питання: чи всі домогосподарства поставляться до цього відповідально і сплатять свої рахунки? Такий запобіжник повинен бути. Інакше монетизація буде мати негативні наслідки”, — зазначив представник Мінсоцполітики.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*