В одному з будинків культури Любомльщини встановлять систему опалення

19.08.2016 / Новини, Статті

На сесії Любомльської районної ради депутати підтримали рішення щодо виділення коштів на встановлення системи опалення в Головненському селищному будинку культури. Приміщення перебуває в напіваварійному стані.

У селищі Головне, що на Любомльщині, один з найбільших за площею та кращих за плануванням будинків культури в області. Нині він потребує термінового встановлення системи опалення. Інакше від кліматичних чинників та грибків його стіни з часом можуть завалитися.

Читайте також: На Любомльщині один із кращих будинків культури може рухнути (ВІДЕО)

Фасад будівлі вже дав тріщини, у цоколі з’явилися чималі пробоїни. Стіни обдерті, підлога місцями прогнила.

Минулого року з державного бюджету спрямовано 1,2 млн гривень на перекриття даху установи, встановлення вікон й  дверей, заміну електропостачання. Загалом ремонтні роботи застрягли напівдорозі. Аби завершити їх необхідно ще до 2 млн. гривень.

Насамперед в приміщенні потрібно налагодити систему обігріву. Адже, через сирість влітку та іній на стінах взимку, доводитьтся боротися крім корозійних факторів ще й з грибками.

На сесії Любомльської районної ради народні обранці підтримали рішення щодо виділення 160 тис. гривень на завершення ремонтних робіт в будинку культури селища Головне. Хоча, за словами селищного голови Миколи Демедюка, необхідно більшу суму для цього.

“Цьогоріч відділ культури й туризму, на балансі якого знаходиться будинок, звертався в районну раду та райдержадміністрацію з проханням виділити хоча б 200 тис. гривень для встановлення системи опалення”, – зазначає селищний голова. 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*