У Гданську троє поляків напідпитку побили українця

21.08.2017 / Новини

У польському Гданську стався напад на українця на національному ґрунті.

Як повідомила Gazeta Wyborcza, троє поляків напідпитку побили українця через його національність.

Зазначається, що інцидент стався у ніч проти 17-го серпня у кебаб-барі в центрі Гданська. Поляк напідпитку зайшов до закладу, коли 24-річний співробітник, громадянин України, сказав йому, що бар зачиняється.

«Почувши іноземну мову він раптом почав запитувати нашого колегу: «звідки ти?» , – розповів виданню власник бару Руслан.

«Коли той сказав, що з України, то чоловік запитав: «А знаєш, що твій дід зробив з моєю бабцею?». Потім він двічі штовхнув співробітника та вдарив його в обличчя. Далі вони вийшли з приміщення і до побиття приєдналися ще двоє. Вони били одного втрьох», – додав він.

Нападників на мить змогла зупинити випадкова особа, яка застосувала щодо агресорів газ. Українець встиг заховатися та зачинитися в барі. Чоловіки почали бити вікна та намагалися влізти всередину крізь вікно. На щастя українець вже викликав охоронців, а ті повідомили поліцію.

На місці затримано трьох зловмисників у віці від 21 до 28 років. Побитий українець з пораненнями руки та голови потрапив до лікарні. Агресивно налаштовані чоловіки були напідпитку.

«Їм висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті та спричиненні шкоди здоров’ю», – повідомили в районній прокуратурі Гданська.

За побиття на національному ґрунті чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Зловмисники відповідатимуть також за пошкоджені вікна.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*