У Франції затримали українського високопосадовця-корупціонера

16.10.2018 / Новини

У Франції затримали фігуранта резонансної кримінальної справи з України, підозрюваного в шахрайстві і відмиванні грошей.

Про це повідомляє сайт Європолу.

Зазначається, що затримання українця, ім’я якого не називається, разом з його трьома спільниками відбулося ще 5 жовтня недалеко від Діжона в Бургундії. На його майно вартістю понад 4,6 мільйонів євро накладено арешт, включаючи замок, раритетний Rolls Royce Phantom і три картини Сальвадора Далі.

Французькі правоохоронці ще в січні розпочали розлідування у зв’язкуз підозрілими операціями  щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

У Європолі повідомили, що подозрюваному вдалося втікти від правосуддя, підробивши свідоцтво про смерть. Надалі було встановлено, що підозрюваний виявився не тільки живим, але й жив надзвичайно заможно у Франції.

Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть,– додали у відомстві.

У Франції справа була перекваліфікована – з внутрішнього шахрайства в міжнародне відмивання доходів від корупційних злочинів.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*