У Франції вводять заборону на пластиковий посуд

20.09.2016 / Новини

Французькі законодавці вирішили, що всі пластикові тарілки, чашки і столове приладдя будуть заборонені вже до 2020 року.

А всі подібні одноразові прилади повинні бути виготовлені з матеріалів, які можуть бути перетворені на компост, повідомляє Новое время.

Новий закон є логічним продовженням повної заборони на пластикові пакети, яка була ухвалена в  липні цього року. Ці рішення є частиною стратегії переходу країни на більш екологічно чисті виробництва, а також на скорочення викидів парникових газів.

Статистики підрахували, що в 2015 році французи викинули 4,73 мільярда пластикових келихів. Припускають, що новий закон покладе край залежності країни від одноразових пластмасових виробів.

Згідно з новим законом, заборона на поширення одноразового кухонного посуду, келихів, чашок і тарілок вступить в силу в 2020 році, щоб дати виробникам час пристосуватися.

Однак дослідники підкреслюють, що виробництво біорозкладаних чашок і тарілок, які здатні витримувати гарячу їжу та напої, поки що вкрай складно і дорого.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*