У Франції оцінили збитки від протестів “жовтих жилетів”

10.12.2018 / Новини

Влада Франції поки може лише попередньо оцінити збитки, які протести “жовтих жилетів” завдали економіці країни, але вже зараз очевидно, що вони величезні.

Про це пише theБабель з посиланням на BBC.

Днями газета Le Parisien повідомила, що в Парижі за час протестів було спалено близько 50 автомобілів, а десятки підприємств розгромлено протестувальниками, причому деякі з них ще й розграбовано. Влада міста стверджує, що вуличні сутички завдали мільйони фунтів шкоди.

7 грудня французька федерація роздрібної торгівлі повідомила, що рітейлери втратили близько €1 млрд з 17 листопада — дати початку протестів. Також минулого тижня, до протестів 8 грудня, міністр фінансів Франції Бруно ле Мер заявив, що обсяг торгівлі в секторі ресторанного бізнесу в період протестів скоротився на 20—50%.

“Зазвичай бізнес іде добре напередодні різдвяних свят, але тепер це справжня катастрофа для бізнесу, це катастрофа для нашої економіки”, — сказав ле Мер журналістам під час туру паризьким районом, постраждалим від протестів.

За його словами, підприємствам, які постраждали від насильства, рахунки за збитки повинні покриватися “державою, солідарно зі страховиками”.

А голова конфедерації малого і середнього бізнесу Франсуа Асселін заявив газеті Journal du Dimanche, що в сумі протести у Франції можуть обійтися країні в €10 мільярдів.

Через протести в Парижі припинило працювати багато культурних та туристичних об’єктів. Зазначимо, що в четвер, 6 грудня, з метою охорони безпеки студентів та персоналу було зачинено навіть університет Сорбонна.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*