У Європарламенті розглянуть створення спецперевірки для туристів

05.07.2018 / Новини

Ті, хто подорожує завдяки “безвізовому режиму”, зможуть проходити перевірку до прибуття до Євросоюзу, а саме – використовуючи Європейську систему авторизації та інформації щодо подорожі (ETIAS).

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на прес-службу Європарламенту.

В парламентарі планують розглянути це питання 5 липня, сама ж ідея може втілитись у реальність вже у 2021 році. За словами євродепутата від Угорщини Кінґа Ґаль, така перевірка не створюватиме проблем для постійних туристів.

“Це буде простий процес… просто онлайн-перевірка, яку вони зможуть пройти перед поїздкою до ЄС”,– зазначила Кінґа Ґаль.

Громадяни “безвізових країн” перед тим, як відправитись у мандрівку, повинні будуть заповнити електронну форму. Серед питань в заяві будуть пункти і про кримінальні справи у минулому або відвідування зон конфлікту. Це дозволить владі зрозуміти, чи несе хтось з туристів загрозу до прибуття в ЄС. У разі наявності таких підозр, мандрівникам можуть відмовити у в’їзді.

Згідно з проектом, заповнювати заявку та платити збір не потрібно перед кожною поїздкою. “Авторизація” коштуватиме 7 євро, а дозвіл на в’їзд діятиме 3 роки. Людям, віком до 18 років та після 70 років, “авторизація” – безплатна.

Щодо людей з країн, які не потребують візи під час подорожі до ЄС, наразі інформації бракує. Такі мандрівники перевіряються лише на шенгенському кордоні. Рішення про дозвіл чи заборону в’їзду схвалюватимуть прикордонники.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*