У Європарламенті назвали попередню дату голосування за безвіз для України

16.12.2016 / Новини

У Європарламенті стверджують, що прогнозоване на 3 квітня 2017 року голосування резолюції про скасування громадянам України віз є попередньою датою і не відображає політичної позиції органу.

Зокрема, про це власному кореспондентові Укрінформу заявило джерело у Європарламенті, близьке до керівництва законодавчого органу.

“Це попередня дата, заснована на прогнозі розвитку законодавчого процесу. Вона може бути змінена. І ця дата не відображає політичної позиції Європарламенту, який вже неодноразово заявляв, що готовий проголосувати за скасування візового режиму для України якомога швидше. Але Рада ЄС затягує процес”, – розповів співрозмовник агентства.

У той же час, джерела Європейської правди в апараті глави ЄП Мартіна Шульца стверджують, що секретаріат законодавчого органу отримав вказівку прибрати з веб-сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати “некоректні негативні очікування”.

“Оскільки ми побачили, який резонанс викликала публікація цієї орієнтовної дати, ми вирішили взагалі прибрати її з сайту”, – заявили журналістам в ЄП.

Таким чином, в Європарламенті вирішили не змінювати дату, а прибрати її, оскільки “неможливо спрогнозувати, коли насправді відбудеться голосування”. Співрозмовник запевнив, що голосування “має відбутися швидше, ніж було вказано раніше”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*