У ЄС закликають створити в Україні офіс інформаційного комісара

09.09.2018 / Новини

В Україні має бути створений офіс інформаційного комісара.

Про це повідомив голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, – пише “Слово і Діло” з посиланням на “РБК-Україна”.

Енберг зазначив, що на порядку денному стоїть також ратифікація Україною Конвенції Тромсо (Конвенція про доступ до офіційних документів – ред.).

“На порядку денному ратифікація Україною Конвенції Тромсо, чого, на жаль, не сталося вчора в парламенті. А також створення інституту інформаційного комісара для розвантаження офісу уповноваженого з прав людини. Також на порядку денному є покращення ситуації з безпекою журналістів у передвиборчий період, чого ми плануємо досягти в результаті поліпшення законодавства та практичних дій та боротьби з безкарністю”, – повідомив Енберг.

Нагадаємо, парламент у четвер провалив законопроект №0195 “Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”. Документ не зміг набрати необхідної кількості голосів у сесійній залі для ухвалення його за основу та в цілому. Нардепи також не підтримали скерування його на доопрацювання до комітету й суб’єкта законодавчої ініціативи. Після низки невдалих голосувань спікер ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту закону.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*