У Держстатистики порахували, що українці їдять більше від норми

23.08.2018 / Новини

В Україні споживають більше вуглеводів, ніж треба.

Торік калорійність продуктів харчування, спожитих однією дорослою людиною в Україні, становила 2994 ккал.

Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, проведеного Державною службою статистики України.

Порівняно з 2016 роком ці показники суттєво не змінились, зазначено в дослідженні.

У Держстатистики нагадали, що нормою для працездатних осіб є 2790,8 ккал на добу, для осіб, які втратили працездатність – 2078,8 ккал.

У домогосподарствах з дітьми торік збільшилося споживання риби і рибопродуктів на 10%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 6%.

Скоротилося порівняно з 2016 роком споживання овочів і баштанних на 7%, молока і молочних продуктів та картоплі – на 2% кожного. Залишилося на попередньому рівні споживання м’яса і м’ясопродуктів, яєць, олії та інших жирів, цукру та хліба і хлібопродуктів.

Споживання майже всіх основних продуктів харчування однією особою в багатодітних домогосподарствах було значно нижчим, ніж у домогосподарствах з однією дитиною.

Раніше повідомлялося про те, що 2017 року українці витрачали на харчування (зокрема, харчування поза домом) 49,6% від своїх загальних видатків. У 2016 році ця частка становила 51,4%.

Середня вартість харчування на одну особу торік становила 55 грн на добу проти 46 грн у 2016 році.

3 Коментарів У Держстатистики порахували, що українці їдять більше від норми

  1. Это бл*ть где можно поесть три раза и получить 2 790.8 ккал нормы за 55 грн? Статисты вы там чет курите или не то жрёте?!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*