У день виборів мер Сапожніков поширив у фейсбуці “чорнуху” проти свого опонента

25.10.2020 / Відео, Новини

У неділю, 25-го жовтня, в день місцевих виборів міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков поширив на своїй особистій сторінці у фейсбуці інформацію проти свого головного суперника – Бориса Карпуса.

Чорнуха по-нововолинськи – саме так охарактеризував цю ситуацію політолог Антон Бугайчук, про що зауважив у фейсбуці,  – передає БУГ.

“Мер Нововолинська сьогодні теж прекрасний. Поширив в день виборів допис із докором опоненту, що той не поставив бабусі пам’ятник і що його в дитинстві погнали з прислужників у церкві. Це чорнуха по-нововолинськи, крихітко. Я казав перед виборами, що там взагалі треш, от маєте”, – йдеться в дописі.

До слова, даний допис був опублікований два дні тому у спільноті, підконтрольній Сапожнікову. Поширили його із фейкової сторінки.

Зауважимо, що це вже другий раз мер Нововолинська робить репост даної публікації на своїй особистій сторінці у фейсбуці. Перший раз – за кілька хвилин після початку “дня тиші” Сапожніков тричі підряд опублікував даний пост. Та й в суботу, 24-го жовтня, напередодні виборів активно розповсюджував свою агітацію та кандидатів від інших партій.

В одному із коментарів у фейсбуці керуюча справами виконкому Вікторія Магдисюк запевняла нововолинців: “Свою особисту сторінку міський голова веде сам”.

Передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборчої агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється”, – йдеться в ч.2 ст.54 закону України про місцеві вибори.

Відповідно до закону, в «день тиші» і безпосередньо в день голосування “забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій-суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*