У Чорнобильській зоні вже добу горить 20 гектарів лісу: рятувальники задіяли авіацію

05.04.2020 / Новини

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС 4 квітня вдень виникла верхова лісова пожежа на площі 20 гектарів, на допомогу вогнеборцям направили авіацію. Станом на 8.40 ранку 5 квітня у Чорнобильській зоні тривала ліквідація лісової пожежі.

У гасінні загалом брали участь 131 рятувальник і 27 одиниць техніки, серед якої два пожежні літаки та вертоліт, – повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. О 14:30 та о 14:53 два літаки АН-32П ДСНС вилетіли з м. Ніжин для гасіння пожежі у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення. О 15:33 до місця пожежі вилетів гелікоптер ДСНС МІ-8”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що гасіння пожежі ускладнюється підвищеним радіаційним фоном на окремих ділянках горіння. Загрози населеним пунктам немає.

“Станом на 7:00 5 квітня відкритого вогню нема, спостерігається тління окремих осередків. Радіаційний фон у межах норми. О 8:40 літак Ан-32 ДСНС вилетів з м.Ніжин до Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення для гасіння пожежі”, – йдеться у повідомленні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*