У Черемошній Волі знову обговорювали закриття місцевої школи

21.07.2017 / Новини, Статті

У четвер, 20-го липня, відбулася виїзна комісія в Черемошну Волю щодо остаточного офіційного закриття місцевої школи.

На обговорені були присутні: представники громади Черемошної Волі,  начальник відділу освіти Анастасія Савош, головний спеціаліст відділу освіти Сергій Пасаман, помічник народного депутата округу Ігор Торба, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук, голова Любомльської райради Микола Сушик, депутат райради Олександр Згоранець, сільський голова Нудиж Лілія Склянчук, Головненський селищний голова  Микола Демедюк.

Нагадаємо, що минулоріч на Любомльщині тривали протести жителів окремих сіл з приводу оптимізації шкіл. Відповідно під закриття підпадали кілька навчальних закладів району. Серед них і Черемошно-Волянська ЗОШ І-ІІ ступенів.

Тоді влітку представники райдержадміністрації та відділу освіти вже збирали батьківське віче для обговорення ситуації. Йшлося про те, що з 1-го вересня 2016 року фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, крім початкової школи, кількість учнів у яких становить менше 25 осіб, за рахунок освітньої субвенції не здійснюватиметься.

Станом на 1-ше вересня 2016 року в Черемошно-Волянській школі мало навчатися 23 учні, до потрібних 25-ти не вистачало лише двох. Та батьки написали заяви про зарахування їх дітей до освітнього закладу в село Ясне. Такий свій вчинок пояснюють тим, що їм, буцімто, хтось погрожував. Але в правоохоронні органи жоден з них чомусь так і не звернувся.

Тож згадана вище школа протягом навчального року не функціонувала, але і не перебувала в статусі закритої.

Цьогоріч, 20-го липня, відбулась виїзна комісія районної ради у Черемошну Волю, де знову піднімалось питання щодо оптимізації. Місцеві жителі зібрались біля школи з вимогою наразі не закривати її, або хоча б зберегти початкову.

 «Виходячи із надання якісних освітніх послуг, що має бути пріоритетним, найоптимальніший та єдиний вихід – віддати черемошно-волянських дітей навчатися в школу села Нудиже. Це буде краще, ніж Черемошна Воля чи Ясне», – прокоментувала ситуацію начальник відділу освіти Любомльської РДА Анастасія Савош.

Остаточне рішення по закритті школи у Чемошній Волі мають прийняти на сесії районної ради у серпні.

DSC04634 DSC04659 DSC04669 DSC04678 DSC04690

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*