У «Буковелі» під час роуп-джампінгу обірвався трос: двоє осіб госпіталізовані

19.08.2019 / Новини

17 серпня на «Буковелі» люди травмувалися під час заняття екстримальним видом спорту.

О 21.25 рятувальникам надійшлоповідомлення від Яремчанської ЦМЛ, про те що до них  доставили двох потерпілих, хлопця і дівчину, які відпочивали в ГТК «Буковель», – повідомляє “Галицький кореспондент”..

Люди займались екстремальним видом спорту «роуп-джампінг», під час якого обірвалась головна мотузка. Внаслідок цього 21-річна та 26-річний мешканці Львівщини впали на пішохідну доріжку та отримали травми.

Наразі 21-річна постраждала знаходиться в Яремчанській ЦМЛ, а 26-річний хлопець – в реанімаційному відділенні Івано-Франківської ОКЛ.

Прессекретар “Буковеля” Оксана Островська повідомила, що екстремальна розвага належала не курорту, а підприємцеві, який повідомляв про сертифікований товар і проводив тестування, – пише “Вісник і К”.

“Дуже прикро, що на території туристичного курорту “Буковель” стався неприпустимий випадок, в якому постраждали люди. Курорт надав підприємцю ділянку для ведення діяльності, тому фактично не несе відповідальність за роботу підприємця.

Та все ж, нещасний випадок стався саме у ТК “Буковель”, тому курорт вирішив тимчасово припинити роботу екстремального атракціону, на якому стався нещасний випадок, та ми ініціюємо перевірку усіх наявних на курорті екстремальних розваг, щоб жодна людина більше не постраждала”, – зазначила Островська.

За її словами, наразі, представники сервісу повідомили, що трос, який обірвався, має сертифікат від виробника і був нещодавно встановлений та протестований. Наразі чекають на експертизу.

“Щодо технічної сторони випадку, то наразі ведеться розслідування інциденту. Обірваний трос відправлений на експертизу, тривають слідчі дії. Підприємець, який є власником даного атракціону та орендував територію для своєї діяльності на курорті, надає всю необхідну інформацію компетентним органам”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*