У Білорусі силовики жорстко затримали сотні протестувальників, з’явилися «тітушки»

07.09.2020 / Новини

 неділю 6-го вересня в містах Білорусі відбулися чергові антиурядові акції, але цього разу після них силовики почали жорстоко затримувати людей. Крім того, на вулицях Мінська з’явилися невідомі молодики з битами – дуже схожі на так званих «тітушок» часів Євромайдану.

Про це повідомляють «Єврорадіо»Tut.by та «Нехта», – пише Громадське.

Як і минулими вихідними, найбільше людей зібралося у Мінську, близько 100 тисяч протестувальників прийшли під резиденцію президента Олександра Лукашенка, де їх традиційно зустрів кордон силовиків.

Однак коли люди почали розходитись, силовики почали жорстоко їх затримувати, чого на минулих акціях не було. У білоруському МВС заявили, що йдеться про сотні затриманих по всій країні, і це «не одна і не дві сотні». Деякі люди рятувалися від силовиків уплав.

Кадри жорстких затримань.

Крім цього, сьогодні на вулицях Мінська з’явилися люди, які українцям можуть нагадати про таке поняття як «тітушки» – це молоді люди без жодних розпізнавальних знаків, озброєні битами і таким подібним. Вони наздоганяють і б’ють людей.

Також ці невідомі молодики б’ють вітрини закладів. Є повідомлення про те, що там ховались протестувальники. Водночас не слід виключати варіанту, що розбиті вітрини та інші безлади припишуть протестувальникам, аби виправдати насильство проти них.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*