У Білорусі розпочалися масові арешти активістів

25.03.2017 / Новини

Вночі та вранці, напередодні Дня Волі 25 березня, в Білорусі тривали затримання громадських активістів, політиків і просто громадян, які збиралися до Мінська на акцію.

Про це повідомляє правозахисний центр“Вясна”.

В офісі вільної профспілки у Полоцьку провели обшук, затриманий активіст Віктор Стуков.

Вночі 25 березня в Бресті затримано одного з опозиційних лідерів Володимира Некляєва. Пізніше стало відомо, що він знаходиться у СІЗО.

У місті Береза за 5 хвилин до відходу поїзда на Мінськ на пероні був затриманий правозахисник Сергій Русецький.

У Вовковиську вночі затримали активіста Віталія Гуляка на залізничному вокзалі, годину тримали на вокзалі, три години на РВВС, потім відвезли додому, і стежать, щоб він не виходив.

Увечері напередодні в Мінську було затримано Анну Сивакову, вночі її доставили до Московського РУВС, у будинку пройшов обшук.

Вночі співробітники міліції у Новопольцьку затримали активістку Тетяну Ладукас. За нею довго стежили люди в штатському. Потім затримали і доставили в Новополоцький МВВС. Тепер її повезли до Слідчого комітету Новополоцька.

Також затриманий і активіст БХК Юрій Бєльський. Він отримав повістку з’явитися до Слідчого комітету, проте не пішов. Вранці стало відомо, що його затримали, коли виходив з дому їхати до Мінська. Зараз знаходиться в РВВС.

У Річиці вранці затримали громадського активіста Олега Шабетника на залізничному вокзалі. Повезли в поліцію.

У Слонімі вранці, 25 березня, біля свого будинку співробітники ДПС затримали члена Слонімського об’єднання демократичних сил Володимира Литвина. Коли Володимир запитав, за що його затримують, співробітники ДПС сказали, що за участь в Слонімському “Марші недармоїдів”. Як вони повідомили, їм наказали затримати і привести до відділку. Зараз Володимир Литвин перебуває в Слонімському РВВС.

Володимира Литвина й Івана Бєдку затримали на виході зі свого будинку. Бєдку звинуватили у тому, що він нібито лаявся матом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*