Цьогоріч в Україну повернуться “листи щастя” для водіїв

03.01.2019 / Новини

У першому півріччі 2019 року в Україні має запрацювати нова система автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Для цього, за словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, залишилося прийняти ще незначну кількість правових документів на рівні уряду.

“Думаю, що в першому кварталі 2019 роки ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація запрацює по всій країні”, – повідомив Князєв в грудні 2018-го, – передає Новое время.

Йдеться про встановлення спеціальних камер у місцях концентрації аварій – на перехрестях, світлофорах і розподільних смугах. Таким чином, відстежувати порушників тепер зможуть не тільки патрульні з приладами дистанційного вимірювання швидкості, а й загальнодержавна автоматична система відеофіксації порушення.

Система камер буде фіксувати порушення на дорогах в автоматичному режимі. Потім фото- або відеодоказ порушення відправлятиметься в загальний центр обробки даних МВС та Національної поліції, де обіцяють використовувати захищені канали зв’язку для передачі цих даних.

Спеціальні оператори будуть перевіряти зафіксовані системою порушення, визначати користувача транспортного засобу, складати повідомлення про правопорушення і відправляти його Укрпоштою рекомендованим листом. Такі “листи щастя” отримають ті, хто є зареєстрованим власником транспортного засобу, щодо якого було зафіксовано порушення.

У той же час власники автомобілів зможуть зареєструватися в спеціальному електронному кабінеті і внести інформацію про фактичного відповідального користувача машини, щоб листи про порушення ПДР надсилали саме йому.

Аналогічним чином будуть повідомляти і порушників оновлених правил паркування – для фіксації таких порушень також можуть застосовувати стаціонарні автоматичні камери.

У структурі Нацполіціі створять спеціальний підрозділ, який буде займатися обробкою зафіксованої інформації та залученням правопорушників до адміністративної відповідальності.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*