У 19-ти об’єднаних територіальних громадах Волині розпочалась підготовка до виборів

09.09.2017 / Новини

На Волині стартував виборчий процес щодо проведення перших виборів у 19 об’єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Волинській області.

9 вересня 2017 р. розпочинається виборчий процес щодо проведення перших виборів у 19 об’єднаних територіальних громадах на Волині, зокрема у Зарічанській, Іваничівській, Жидичинській, Цуманській, Боратинській, Любешівській, Рівненській, Головненській, Любомльській, Колківській, Велимченській, Копачівській, Дубечненській, Сереховичівській, Смідинській, Луківській, Турійській, Оваднівській та Городищенській ОТГ.

Представники Громадянської мережі ОПОРА розпочинають кампанію спостереження за першими виборами, оскільки громадське спостереження є невід’ємною частиною демократичних та прозорих виборів і не може бути повноцінно реалізоване ззовні.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов’язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх ОТГ, де відбудуться вибори 29 жовтня 2017 р. будуть працювати довготермінові спостерігачі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*