Цукрозамінники виявилися небезпечніші, ніж передбачалося

22.07.2017 / Новини

Довготривале вживання штучних підсолоджувачів в якості альтернативи цукру може стати причиною розвитку діабету, серцевих захворювань і інших негативних наслідків для здоров’я, заявили фахівці з Університету Манітоби в Канаді.

Йдеться про такі підсолоджувачах як аспартам, сукралоза і стевіозіда, – пише “Сегодня”.

Як пояснили фахівці, випробування не показали, що штучні підсолоджувачі ефективні в профілактиці зайвої ваги. Зате було встановлено лякаючий зв’язок між вживанням цукрозамінників та високим ризиком розвитку ожиріння, діабету, серцевих захворювань, підвищення кров’яного тиску.

“З огляду на широке поширення і популярність штучних підсолоджувачів, а разом з тим нинішню епідемію ожиріння і пов’язаних з цим захворювань, необхідні додаткові дослідження для більш точного визначення довгострокових ризиків в результаті вживання цукрозамінників”, – сказав доктор Меган Азад з Університету Манітоби.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*