Цегельний завод, дороги, пожежне депо: що хочуть зробити у Полапівському старостинстві

02.08.2019 / Новини

У Полапівському старостинському окрузі 30-го липня відбулось обговорення пропозицій щодо підготовки Стратегії розвитку  Рівненської ОТГ на 2020-2027 роки. 

Згідно графіка зустрічей сільського голови Володимира Крижука, працівників виконавчого апарату ради та депутатів з мешканцями населених пунктів громади,

У селі Сокіл мешканці зібрались у місцевому ФАПі, в приміщенні якого завершуються ремонтні роботи.

Обговорили важливі для селян питання, а це ремонт дороги, облаштування автобусної зупинки в центрі села, питання благоустрою та облаштування рекреаційної зони, тощо.

Поділились своїм баченням щодо культурного розвитку території, визначили основні пріоритети, які базуються на обрядах та звичаях, які можна зберегти та використовувати, як автентичну родзинку території. Присутні визначились із своїм баченням розвитку села Сокіл на найближчі 3-7 років.

В адмінбудівлі Полапівського старостинства небайдужі жителі села зібрались для обговорення стратегічних напрямків роботи Рівненської сільської ради по соціально-культурному розвитку.

Присутніх хвилювало багато питань. Зокрема, ремонт будинку культури та інших установ села, облаштування рекреаційної зони в урочищі «Мульове», будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, залучення інвестора та використання природних покладів піску та білої глини з подальшим відновленням  роботи місцевого цегельного заводу (потужність якого – 1 млн. 800 тис. штук цегли в рік), наявність можливості виготовлення якісного вапна.

Жителі села обговорювали питання культурної спадщини, збереження місцевих традицій та створення туристичного маршруту до джерела, до столітнього дуба, тощо.

Піднімалось питання добудови приміщення пожежного депо у с.Полапи, завершення ремонтних робіти у місцевому ФАПі та початок роботи стоматологічного кабінету, який також за кошти громади вже облаштований у ньому.

Звучали пропозиції щодо можливого облаштування тротуару по центральній вулиці села, вивчення перспектив щодо можливості проведення водопостачання та водовідведення.

Селян хвилювали питання працевлаштування та створення нових робочих місць, збуту сільськогосподарської продукції, тощо.

Сільський голова Володимир Крижук проінформував присутніх, що документація на ремонт СБК вже є в наявності у КЗ «Центр КДСТ» і на черговій сесії передбачається виділити кошти на перекриття даху, ремонт системи опалення та інші роботи, передбачені проектом, у Полапівському будинку культури.

Дуже важливим і пріоритетним для громади є і буде продовження роботи гуртка шкільного духового оркестру та сприяння відкриттю гуртка образотворчого мистецтва при Полапівському ліцеї.

У поточному році заплановано провести ремонт дорожнього покриття вулиці Дружби, грейдерування інших вулиць села, продовження робіт по будівництву дороги Сокіл-Борове.

Було зазначено про те, що на чергову сесію сільської ради вноситься розроблений Генеральний план села Полапи.

Присутні на зустрічі жителі села мали змогу поспілкуватися з керівництвом громади і отримати відповіді на питання, які їх хвилюють та визначитись з перспективами розвитку свого населеного пункту і Полапівського старостинства вцілому.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*