«Це наші герої і ніхто не повинен нам вказувати», – Ігор Гузь про польські «антибандерівські» закони

05.03.2018 / Новини

Українці мають право знати свою історію та самостійно визначати своїх героїв без впливів із-за кордону, зокрема із Польщі, – вважає нардеп Ігор Гузь

Про це він заявив під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook, – інформує прес-служба народного обранця.

Ігор Гузь розкритикував польські закони щодо заборони «бандерівської ідеології», які намагаються нав’язувати Україні та шантажувати через це.

«Я вважаю, що Польща перегинає палку. Тому підтримую пропозиції, які є на сесіях районних, міських рад щодо підняття червоно-чорного прапора як такий символічний акт. Це – наші герої, ніхто не повинен вказувати нам чи шанувати Українську Повстанську армію чи Степана Бандеру. Сподіваюся, що поляки рано чи пізно припинять цю «лінію». Наші герої – це наші герої. Ми, українці – будемо вирішувати, кого визначати нашими героями. Ніхто не повинен ні з Заходу, ні з Сходу нам диктувати свої умови», – підкреслив він.

«Я вже 12-й рік голова оргкомітету фестивалю «Бандерштат». І, що, тепер маю зважати на якісь польські закони і не займатися організацією цього фестивалю, який став не тільки частиною мого життя, але і тисячі людей? Це – маячня», – додав нардеп.

«Більше 2 мільйонів українців шукають заробіток у Польщі. Я не вважаю, що це якесь «національне приниження». Так само, як і досі поляки шукають заробітку в Британії, Німеччині, Ірландії», – відзначив він.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*