Цьогоріч до Польщі на роботу виїхала рекордна кількість українців

22.10.2020 / Новини

У Польщі офіційно працює 507 тисяч українських заробітчан. Загалом у сусідній країні працевлаштовано щонайменше 700 тисяч. 

Про це дані розповіла очільниця Фонду соціального страхування (ZUS) Гертруда Ушчинска, – інформує ТСН.

Так, за останніми даними, найбільша кількість іноземців, які зверталися до соцзахисту, були громадяни України – 507 тисяч. Білорусі – 46,2 тисяч  і Грузії – 11,1 тис. Посадовиця також додала, що з усієї кількості іноземців, які отримували поліс соцстрахування протягом останніх 16 років – 75 % саме українці.

Зі слів Ушчинської, від березня кількість застрахованих заробітчан впала на 10 %, але поступо після відкриття кордону з Польщею в червні, почала зростати. Так, у вересні зафіксовано рекордну кількість іноземців, зареєстрованих у Фонді соцстраху. Порівняно із зимою, їх було на 19 тисяч більше.

“Такого масштабу в нашій історії не було… Аналізуючи останні дані, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили рівень лютого. Ми вже надолужили збитки, і це позитивна новина в контексті системи соціального захисту та ринку праці”, – йдеться в її повідомленні.

Згідно з даними, лише 21,5 тисячі іноземних застрахованих заробітчан ведуть власний бізнес. У той час, як 409 тисяч працють на підприємстві чи в компанії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*