Троє українців намагалися перетнути польський кордон з банкнотами для настільних ігор (ФОТО)

06.02.2018 / Новини

Троє громадян України під час перетину українсько-польського кордону в Медиці, спробували використати банкноти для настільних ігор як підтвердження грошової спроможності свого перебування у Польщі.

Про це  інформує польський інформаційний портал Nowiny24.

Як повідомляється, троє українців, віком 25, 36 та 55 намагалися в’їхати до Польщі. Під час паспортного контролю польські прикордонники попросили їх підтвердити наявність певної встановленої суми грошей, яка необхідна для в’їзду до країни. Тоді чоловіки показали прикордонникам банкноти для настільних ігор.

Прикордонники швидко зрозуміли, що гроші несправжні. Загалом було вилучено дві банкноти, які нагадують 50 доларів США, дві банкноти «номіналом» 100, а також шість банкнот, які були візуально схожі на банкноти номіналом 500 євро.

Як повідомили у Бещадському відділі прикордонної охорони Польщі, українцям вручили підозри в спробі незаконного перетину кордону за допомогою обману. Чоловіки визнали себе винними. Суд засудив усіх трьох українців до чотиримісячного тюремного ув’язнення із відтермінуванням на два роки.

Крім кримінальних звинувачень, вони також отримали адміністративне рішення про відмову у в’їзді до Польщі та повернення в Україну.

Зазначимо, що для в’їзду на територію Шенгенських країн громадяни третіх країн повинні мати дійсний проїзний документ та візу, якщо це необхідно.

Крім того, вони повинні обґрунтувати мету і умови запланованого перебування і наявність достатніх коштів для існування, як під час запланованого перебування і для повернення в країну походження або транзиту до третьої країни. Згідно з польським законодавством, для цього необхідно 300 злотих (близько 2,5 тис. грн) – на термін до трьох днів, та по 75 злотих – на кожний наступний день перебування.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*