Травмоване дике козеня, знайдене на Любомльщині, врятували львівські ветеринари

23.07.2019 / Новини, Статті

Історія з порятунком дикого козеняти, знайденого у лісі на Любомльщині, завершилася щасливо: тварина житиме.

Як повідомляв «КОРДОН» на початку цього місяця, жителі села Сокіл, збираючи ягоди,  виявили у лісі поранене дике козеня.

Бідолашна тварина не могла ходити, оскільки у неї була сильно ушкоджена задня лапка. Небайдужі люди вирішили передати тварину мисливцям Любомльської організації УТМР, а ті у свою чергу показали її ветеринарам, які підтвердили: йдеться про перелом.

Втім, оскільки травма виявилася надто серйозною і задавненою, оперувати козеня вони не наважилися, оскільки не впевнені, що впораються, бо не мають достатньої матеріально-технічної бази для таких хірургічних втручань.

Відтак, рятувати тваринку взялися їхні львівські колеги. Операція пройшла успішно. На жаль, лапку козеняті врятувати не вдалося. Оскільки  з моменту ушкодження і до моменту виявлення пройшло надто багато часу, внаслідок чого в організмі  пішли незворотні процеси, то кінцівку ветеринари змушені були ампутувати.

Попри те, що тепер, тварина, призвичаюватиметься ходити на трьох лапах, досягнуто головного — врятовано життя. Звісно, у дику природу її не випускатимуть — житиме вона на одній із козячих ферм на Львівщині, де вже є таки самий «пацієнт».

ПЕРЕДРУК без погодження з редакцією ЗАБОРОНЕНО.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*