Транспорт, ремонти, техніка: наскільки готові до навчального процесу у школах Шацького району

27.08.2019 / Новини

У Шацькому районі забезпечено транспортним обслуговуванням усіх учнів, які проживають на відстані від школи понад 3 км. У 2018-2019 році, зокрема, до шкіл підвозилось 134 учні (13% від загальної кількості).

Про готовність навчальних закладів до нового навчального року на оперативній нараді розповіла начальниця відділу освіти, молоді та спорту Людми­ла Єрофєєва, — передає Район Шацьк.

Людмила Єрофєєва розповіла про організацію харчування у школах (проб­лемним залишається питання харчування у Піщанській школі, де харчоблок визнано аварійним, а проблема вирішиться лише з будівництвом нової школи), медичного обслуговування.

Що ж стосується матеріально-технічного забезпечення шкіл, то в цьому році за кошти залишків освітньої субвенції вдалося придбати комп’ютерну техніку, телевізори, флеш-накопичувачі, дошки. Для першокласників придбали дидактичний матеріал на суму 80 тис. грн., одномісні регульовані стільці, парти, а телевізори – на більші школи.

Виділили кошти із залишків освітньої субвенції на фінансування переможців конкурсу проєктів місцевих ініціатив, який оголошувала Шацька района рада (практично усі роботи та закупівлі по проєктах уже завершуються).

Так, в рамках проєкту Пульмівська школа закупить інтерактивний тир, а інтерактивний комплекс для кабінетів фізико-математичного циклу – Піщанська школа. Практично усі школи уже матимуть нові дошки, також заклади сіл Пульмо і Ростань отримають комплекти для біології.

Наразі залишилось завершити косметичні ремонти по двох школах. Також школи району будуть підключати до мережі Інтернет, на що виділять 1,2 млн. грн. Уже відбулися зустрічі з представниками провайдера Уарнет, де обговорили напрямки та схеми роботи.

Про дотримання санітарно-епідеміологічних норм у навчальних закладах та про основні проблемні питання, котрі виникали при перевірках шкіл та дитсадків, інформувала Тетяна Савош, нача­льниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шацького районного управління Головного управ­ління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Про результати перевірки стану техногенної і пожежної безпеки у нав­чальних закладах розповів Андрій Цвид, головний інспектор Ша­цького районного сектору УДСНС. Серед основних проблем – наявність та робота протипожежних сигналізацій, встановлення громовідводів, стан електромереж, які в деяких школах потре­бують заміни.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*