Трамп зайняв останнє місце в рейтингу президентів США

20.02.2018 / Новини

Нинішній президент США Дональд Трамп зайняв останнє місце з 320 можливих в щорічному історичному рейтингу президентів США, складеному на основі опитування вчених-політологів з університету штату Айдахо в Бойсе і Х’юстонського університету.

Про це повідомляє The New York Times, передає канал 112 Україна.

“Трамп опустився нижче 15-го президента США Джеймса Б’юкенена. Як вважають історики, він був найгіршим президентом в історії Сполучених Штатів. У новому рейтингу Б’юкенен знаходиться на 43 місці, в той час як Трамп займає 44-е”, – йдеться в повідомленні.

В опитуванні брали участь 170 членів президентської секції Американської асоціації політичних наук. Їх просили оцінити діяльність президентів США за шкалою від 0 до 100.

Діючий глава Білого дому отримав лише 12 балів (зі 100 можливих) в опитуванні, у якому взяли участь 170 членів Американської асоціації політичних наук, що представляють напрям президентів і політиків виконавчої влади. Президенту Б’юкекену присудили 15 балів.

Тим часом, найвищий рейтинг мають 16-й президент Авраам Лінкольн (95 балів), перший президент Джордж Вашингтон (93 бали) та 32-й глава Білого дому Франклін Рузвельт (89 балів), який керував США за часів Другої світової.

До першої десятки, за версією опитування NYT, також увійшли Теодор Рузвельт (81 бал), Томас Джефферсон (80 балів), Гарі Трумен (75 балів), Дуайт Ейзенхауер (74 бали), Барак Обама (71 бал), Рональд Рейган (69 балів) і Ліндон Джонсон (69 балів).

Останнє подібне дослідження проводилося в 2014 році, й тоді результати дещо різнилися. Зокрема, тодішній президент Барак Обама перебував на 18-й сходинці (зараз на восьмій), а до десятки перших у рейтингу входили також Білл Клінтон, Вудро Вільсон і Ендрю Джексон.

Тиждень тому рейтинг Трампа в США піднявся до найвищої позначки за останні сім місяців. Учасники опитування відзначали успіхи в економіці, але дають негативну оцінку зовнішній та імміграційній політиці Трампа, а також кількість податків.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*