Трамп може оголосити надзвичайний стан заради стіни на кордоні з Мексикою

05.01.2019 / Новини

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість запровадження стану надзвичайного стану, для фінансування побудови стіни на кордоні між Сполученими Штатами та Мексикою.

Про це повідомляє ABC News.

Під час прес-конференції після зустрічі з демократами у Конгресі Трамп визнав, що він розгляне питання про оголошення надзвичайного стану в країні, щоб допомогти зібрати кошти для будівництва стіни.

Він не уточнив деталі такого процесу.

Посилаючись на джерела, телеканал повідомляв, що у випадку оголошення надзвичайного стану стане можливим перенаправлення коштів з бюджету міноборони США на фінансування стіни без дозволу Конгресу.

При цьому експерт з питань бюджету Тодд Гаррісон висловив сумнів, що фінансування будівництва стіни таким чином було б законним.

“Це протизаконно – використання грошей для цілей, відмінних від тих, на які вони були спрямовані, без отримання попереднього дозволу Конгресу. Я не думаю, що оголошення надзвичайної ситуації в цьому випадку могло б змінити ситуацію”, – заявив він.

“Більш того, президент, швидше за все, зустріне жорсткий опір з боку яструбів міноборони зі своєї власній партії, якщо спробує використовувати мільярди доларів військового фінансування для чогось іншого, крім військових цілей”, – додав він.

В Демократичній партії заявили, що “абсолютно неприйнятно” використовувати надзвичайний стан, щоб побудувати стіну, використовуючи військові засоби, і що демократи, ймовірно, будуть оскаржувати дії адміністрації в суді.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*