Трамп має намір оголосити Венесуелу країною-спонсором тероризму, – ЗМІ

20.11.2018 / Новини

Американська адміністрація готується до того, щоб оголосити Венесуелу державою-спонсором тероризму, поставивши її поряд з такими країнами, як Іран, КНДР, Судан і Сирія.

Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на джерела в уряді.

Коли може бути оголошено про такий крок не повідомляється, як і про те, які заходи можуть наступити за цим. Зазначається, що рішення про включення Венесуели в цей список вже остаточно прийнято, проте в останні дні Держдепартамент запитував реакцію на даний потенційний крок у різних держструктур. У зовнішньополітичному відомстві не стали коментувати зазначені відомості.

Включення країни до списку спонсорів тероризму дає підставу мінфіну прийняти заходи проти тих юридичних і фізичних осіб, а також держав, які ведуть торгівлю з цією країною. Під заборону підпадають, зокрема, постачання зброї і товарів подвійного призначення та будь-які банківські операції.

Американська адміністрація вже неодноразово вводила санкції проти Венесуели. Востаннє про такі обмеження Міністерство фінансів США оголосило 25 вересня. Тоді в чорні списки потрапила дружина глави держави Ніколаса Мадуро Силія Флорес, віце-президент, міністр оборони Володимир Падріні Лопес, міністр зв’язку і інформації Хорхе Родрігес, а також виконавчий віце-президент Дельс Родрігес.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*