Торговий центр «Роксолана» у Володимирі-Волинському поки не продаватимуть

31.07.2020 / Новини

До засідання сесії Володимир-Волинської міської ради 31-го липня перед стінами культурно-мистецького центру зібралися підприємці, які орендують площу для торгівлі в ТЦ «Роксолана». Вони вимагали не продавати приміщення. Відповідний проєкт рішення був в порядку денному.

Проєкт був зареєстрований під назвою “Про включення майна комунальної власності в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом продажу на електронному аукціоні”.

Щодо ситуації довго точилася дискусія між депутатами, – пише БУГ.

Прибічники позиції зберегти “Роксолану” в комунальній власності заявили, що варто залишити для ТЦ більше коштів за оренду, а не забирати більшу частину в міськбюджет.

Так, наразі 30% від сплаченої оренди іде торговому центру, а 70% – у міський бюджет.

Як повідомили фінансисти, за 2019-й рік торговий центр приніс 600 тисяч гривень до бюджету.

“За ці кошти провести капітальний ремонт приміщення, якому близько 60-ти років – неможливо”, – сказав депутат Руслан Мороз.

Як повідомили, у 90-х роках було продано перший поверх і сходовий майданчик торгового центру. Відтак, мова йде про підготовку до продажу другого і третього поверху. Початкова ставка торгів – 15 мільйонів гривень.

“Коли був Мамедов… Власник першого поверху, якщо не схоче, то заблокує сходи і треба буде робити вхід”, – сказав міський голова Петро Саганюк.

Також під питанням – робота котельні, що розташована на першому поверсі, а половина місць для оренди в ТЦ не зайнята. Тому опалення приміщення також під питанням.

Підприємці зазначили, що новим орендарям не дають змоги взяти в торговому центрі нове місце. Як пояснили під час сесії – змінилося законодавство і така ситуація в усій країні.

Думки депутатів розділилися: одні підтримували продаж, адже для капітального ремонту потрібно дуже багато коштів, а за ремонт комунального майна платитимуть з кишені міста і містян, тому варто продати; інші – відстоювали сторону орендарів, пропонуючи не забирати кошти за оренду і дати можливість відремонтувати приміщення самостійно.

Перед голосуванням Саганюк погодився, що рішення можна відтермінувати, але “туристи не будуть дивитися в центрі на конюшню”.

Під час голосування більшість депутатів “утрималися”.

Продавати ТЦ “Роксолана” поки не будуть.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*