ТОП-7 продуктів,що допоможуть уникнути болю у спині

18.03.2017 / Новини, Статті

Офісним працівникам і тим, хто проводить за столом не весь робочий день, а лише його частину, знайоме відчуття болю чи ниття у спині, яке заважає працювати продуктивно.

Його можна позбутися за допомогою їжі.

Дієтологині Шона Вілкінсон, Мерілі Гленвіль та Кассандра Бернс розробили перелік 7 продуктів, які допоможуть позбутися болю в спині, – повідомляє радіо “Максимум”.

Буряк

“Буряки багаті на беталаїни, пігменти, відповідальні за насичений колір коренеплоду. Окрім позитивного впливу на серцево-судинну систему людини, буряк може допомогти у боротьбі із запальними процесами, що спричинюють біль у спині”, – ділиться Кассандра Бернс.

Червона капуста

“Антиоксиданти, близькі за своїми властивостями до тих, що є в ягодах, можна знайти й у червоній капусті. Вона також насичена вітаміном С”, – наголошує Вілкінсон.

Жирна риба

“Жирна риба, на зразок лосося, макрелі, сардин та оселедців, має багато омега-3 жирів. Вона корисна не тільки для серця, а також мають протизапальну дію. Крім всього, жирна риба ще й чудове джерело вітаміну D, який необхідний для профілактики хронічних запалень”, – говорить Гленвіль.

Листя зелені

“Листова зелень, на зразок шпинату, багата на каротиноїди та флавоноїди, які допоможуть людям, які котрі постійно працюють у позиції сидячи, попередити симптоми запаленої спини. Вони також насичені магнезією, що здатна підтримувати м’язову та кісткову міцність”, – тлумачить Бернс.

Овочі помаранчевого кольору

“Гарбуз, морква та інші овочі, які мають виражений помаранчевий колір, очевидно містять багато каротеноїдів. Бета-каротин, який належить до цього типу речовин, може перетворюватися у вітамін А, який крім усього, відповідальний за посилення імунної системи людини”, – акцентує Вілкінсон.

Ананас

“В ананасах міститься фермент бромелаїн (насправді комплекс ферментів), що має потужні протизапальні функції”, – пояснює Мерілі Гленвіль.

Ягоди

“Більшість ягід багаті на антоціани, компоненти, що забарвлюють їх, наприклад, у червоний колір. Антоціани мають потенційну антиоксидантну та протизапальну дію. Саме вони зробили чорницю суперягодою проти багатьох недугів”, – розповідає Шона Вілкінсон.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*