ТОП-7 продуктів, що містять “прихований” цукор

03.02.2017 / Новини, Статті

Навіть якщо ви є прихильником здорового способу життя, це зовсім не означає, що у вашому раціоні немає шкідливої їжі.

Експерти розповіли про сім популярних продуктів, в складі яких є прихований цукор.

1. Каша швидкого приготування

Вівсянка або гречка швидкого приготування містять не тільки цукор, а й безліч інших шкідливих компонентів. Такі сніданки можуть не тільки позначитися на фігурі, але і викликати порушення травлення, вугровий висип і інші проблеми зі здоров’ям. Не полінуйтеся приготувати сніданок самостійно!

2. Йогурт

Ми звикли “приписувати” йогуртам дієтичність. Однак, цей молочний продукт може серйозно вплинути на роботу гормональної системи. Це пов’язано з наявністю в складі йогуртів великої кількості цукру, який призводить до різкого викиду інсуліну. Фахівці відзначають, що в одній пляшці питного йогурту міститься цілих вісім ложок цукру.

3. Готові соуси

Хто з нас відмовиться поласувати апетитною курочкою  з улюбленим кетчупом? Ось тільки готувати соуси нам часто буває лінь, тому ми рятуємо ситуацію купленим продуктом. Забуваючи при цьому, що в стандартній упаковці кетчупу міститься цілих 15 грам цукру, що вже говорити про салатні заправки та інші види соусу.

4. Цільнозерновий хліб

Ті, хто хоче схуднути, часто включають в своє меню цільнозерновий хліб. При цьому дієтологи не радять надто захоплюватися таким продуктом. Справа в тому, що такий вид хліба містить цукор або кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, що точно не принесе користі вашому здоров’ю.

5. Рис для суші

Мало, хто знає, що рис для суші складається з цукру і рисового оцту. Проте ми продовжуємо з задоволенням ласувати цією смачною стравою японської кухні. А дарма! Адже на дві чашки рису для суші припадає аж дві столові ложки цукру. Крім цього, стандартний рол, що складається з 60-75% рису, за змістом вуглеводів дорівнює двом скибочкам хліба.

6. Знежирені продукти

В користі знежирених продуктів дієтологи засумнівалися давно. І на те є безліч причин. По-перше, виробники сирків та йогуртів з низькою калорійністю намагаються зробити їх більш привабливими для наших смакових рецепторів, тому додають до складу цукор, барвники і консерванти. А по-друге, знежирена продукція містить 0% корисних речовин.

7. Соки

До продуктів, які містять прихований цукор, можна віднести і пакетовані соки. Дієтологи регулярно сперечаються про те, чи є реальна користь від вживання таких напоїв, або краще з’їсти свіжий фрукт. В одному їх думки точно сходяться: хочете принести користь організму – зробіть сік самі.

Джерело: 4mama.ua

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*